Istanbul

luxury_istanbul_city_toursIstanbul strekt zich uit over twee continenten, Europa in het westen en Azië in het oosten. De Bosporus stroomt door het hart van de stad en verbindt de Zwarte Zee, de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn met elkaar. Als voormalige hoofdstad van drie opeenvolgende wereldrijken- het Romeinse, het Byzantijnse en het Osmaanse- eert en beschermt het huidige Istanbul de erfenis van het verleden, terwijl het recht op een moderne toekomst afstevent.

Istanbul is inderdaad niet alleen een historische stad, maar ook het economisch hart van de Republiek Turkije. Elke dag bevaart een ononderbroken vloot van olietankers en handelsschepen de Bosporus.

De variatie van Istanbul is hetgeen de bezoeker fascineert. Het enorme aantal musea, kerken, paleizen, moskeeën, bazaars en idyllische plekjes lijkt oneindig. Wanneer u tijdens de zonsondergang, achteroverleunend aan de oever van de Bospurus het rode avondlicht ziet weerspiegelen in de vensters aan de overzijde, dan zult u begrijpen waarom vele eeuwen geleden kolonisten op deze opmerkelijke plek neergestreken zijn. Dit zijn de momenten waarop u voelt dat Istanbul echt een van de meest glorieuze steden ter wereld moet zijn.

De Turkse keuken behoort met haar heerlijke smaken tot een van de beste ter wereld. Typisch voor de Turkse keuken zijn de verse groenten, fijne vleeswaren, soepen, en de alom bekende “meze” die zowel in kleine als grote restaurants op het menu staat. U kunt zich ook tegoed doen aan de beste visspecialiteiten en gerechten met zeevruchten, die dagvers uit een van de vier Turkse zeeën afkomstig zijn.

Wat betreft de alcoholhoudende dranken, zijn er de lekkere Turkse bieren, uitstekende wijnen en de nationale “raki” (anijsdrank). In de volksmond wordt raki ook wel “leeuwenmelk” genoemd. Raki wordt gewoonlijk gedronken met “meze” (voorgerecht).

Ondanks de heerlijke koffie, drinken de Turken zelf hoofdzakelijk thee. Waar u ook gaat, men zal u altijd koffie of thee aanbieden. Wenst u iets fris, dan kunt u overal in Turkije mineraalwater verkrijgen. Kraanwater is niet drinkbaar.